Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τεχνική και μάλλον… βραχύβια η αύξηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων

tags :
JP Morgan: Τεχνική και μάλλον… βραχύβια η αύξηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων
Αν και αυξήθηκαν οι αποδόσεις, η μεταβλητότητα έχει περιοριστεί σημαντικά
Μπορεί οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά στην πραγματικότητα η μεταβλητότητα των ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκε σημαντικά τον Απρίλιο.
Αυτό αναφέρει η JP Morgan στη σημερινή της ανάλυση, επισημαίνοντας ότι το σοκ μεταβλητότητας των επιτοκίων των τελευταίων εβδομάδων δεν οδήγησε σε γενικευμένη αύξηση της μεταβλητότητας.
Ο αναλυτής της JP Morgan, Nikolaos Panigirtzoglou, επισημαίνει ότι η αναστροφή των συναλλαγών που υπήρξε εξαιτίας του ευρωπαϊκού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων ήταν "μάλλον τεχνική" και ως εκ τούτου ενδέχεται να είναι "βραχύβια".
Εξετάζοντας μάλιστα τη συνολική μεταβλητότητα σε πέντε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ο Ν. Panigirtzoglou και η ομάδα του, παρατηρεί μια μείωση από τις αρχές Απριλίου.


Embedded image permalink

Επίσης, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να πουλήσουν στον Eurostoxx50, π.χ. λόγω μιας περισσότερο αρνητικής άποψης για την Ελλάδα, η JP Morgan προτείνει την πώληση των ΗΥ ΗΠΑ ή CDX.HY του Ιουλίου.
Μια μεγάλη έκθεση στον CDX.HY παρέχει έναν πιο προστατευμένο τρόπο αντιμετώπισης της μεταβλητότητας.


Embedded image permalink

Η πτώση της μεταβλητότητα μπορεί να "προκαλέσει" ελαφρά τη θεωρία σχετικά με τις επιπτώσεις στην αγορά των αποφάσεων για μείωση των κινδύνων.
Μια απλούστερη ιδέα να τοποθετηθεί κάποιος σε ένα "μίγμα" χαρτοφυλακίου: όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να πουλήσει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να πουλήσει ό, τι μπορεί - ρευστά στοιχεία ενεργητικού, όπως τα κρατικά ομόλογα.
Έτσι, η βασική ερώτηση είναι: Είναι αυτή η αρχή μιας μεγάλης κίνησης, ή μια απλή δόνηση που εξελίσσεται;
Η απάντηση θα δοθεί στις αγορές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης