Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Merkel: Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να εντείνει τις προσπάθειες – Το επικείμενο μήνυμα στη γερμανική Βουλή

Merkel: Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να εντείνει τις προσπάθειες – Το επικείμενο μήνυμα στη γερμανική Βουλή
Να κρατήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αναμένεται την Πέμπτη 18 Ιουνίου η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την ομιλία της στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με το Bloomberg.
Να κρατήσει αποστάσεις από την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αναμένεται την Πέμπτη 18 Ιουνίου η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, κατά την ομιλία της στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με το Bloomberg, προκειμένου να μετριάσει τη ρητορική περί χρηματοδότησης της πιο χρεωμένης χώρας της Ευρώπης, αναφέρει πηγή που γνωρίζει καλά τη στρατηγική της γερμανικής κυβέρνησης.
Έτσι, κατά την ομιλία της στην Κάτω Βουλή θα αποφύγει τις επιπλήξεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα οδηγούσαν σε κλιμάκωση, δήλωσε η πηγή αυτή στο Bloomberg.
Αντίθετα, πρόσθεσε, θα τοποθετηθεί επί της τρέχουσας κατάστασης με ψύχραιμο τρόπο.
Σύμφωνα με το Bloomberg η προσπάθεια της Γερμανίδας καγκελαρίου να ρίξει τους τόνους αντανακλά την ηρεμία της εν μέσω μιας σκλήρυνσης της στάσης που υποδεικνύει ότι μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο Eurogroup της Πέμπτης είναι ανέφικτη.
Η αποτυχία να αρθεί το αδιέξοδο θα μετατοπίσει το βάρος στη Merkel και σε άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια Σύνοδο Κορυφής, την άλλη εβδομάδα, πριν τη λήξη του προγράμματος διάσωσης στις 30 Ιουνίου.
Στην ομιλία της στους Γερμανούς βουλευτές η Merkel αναμένεται επίσης να υπενθυμίσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο διάσωσης που χρειάζεται για να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επίσης δεν αναμένεται να πει κάτι που θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη αλλά θα επιμείνει στο κεντρικό της μήνυμα ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά ότι και η Ελλάδα με τη σειρά της θα πρέπει να κάνει κάτι για να παραμείνει.
Στο μεταξύ η Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, δημοσίευσε την Τετάρτη ένα δήθεν προσχέδιο του λόγου της σύμφωνα με το οποίο θα αποκλείσει νέα βοήθεια και θα αρνηθεί «εκβιασμό».
Η ομιλία της θα γίνει στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης