Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reynders(Βέλγος ΥΠΕΞ): Με το ΟΧΙ οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν - Ο Τσίπρας είναι πιο αδύναμος διαπραγματευτικά

Reynders(Βέλγος ΥΠΕΞ): Με το ΟΧΙ οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν - Ο Τσίπρας είναι πιο αδύναμος διαπραγματευτικά
Eυτυχώς που δεν κάνουμε δημοψηφίσματα σε χώρες της ΕΕ για το εάν θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα- Θα υπήρχαν εκπλήξεις
«Oι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους θα μπορούσαν να συνεχίσουν αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός θα ήταν σε πιο αδύναμη διαπραγματευτική θέση» τονίζει ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Didier Reynders μετά τα πρώτα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Το ΟΧΙ συνεπάγεται ξεκίνημα από το μηδέν για να βρεθεί ένα νέο σχέδιο για να σωθεί η χώρα και να κρατηθεί στην ευρωζώνη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ότι θα είναι ισχυρότερος. Αλλά η δημοκρατία είναι σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι μόνο ελληνική δημοκρατία» υπογραμμίζει ο Reynders.
Σχολίασε μάλιστα περιπαικτικά «ευτυχώς που δεν κάνουμε δημοψηφίσματα σε άλλες χώρες να ρωτήσουμε εάν θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα διότι πιστεύω ότι θα υπήρχαν εκπλήξεις».
Όπως υπογράμμισε «το ΟΧΙ θα έχει ένα παρατεταμένη αρνητική επίπτωση στην οικονομία της Ελλάδας. Το σοκ θα κρατήσει περισσότερο απ' ότι ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Ενώ με το ΝΑΙ θα είχαμε μία βάση και θα μπορούσαμε να εργαστούμε πάνω σε αυτή».
Τόνισε ωστόσο ότι ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς απ την Ευρώπη αλλά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει σταδιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης