Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Süddeutsche Zeitung: H Merkel δεν θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η καγκελάριος που άφησε την Ελλάδα να καταρρεύσει

Süddeutsche Zeitung: H Merkel δεν θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η καγκελάριος που άφησε την Ελλάδα να καταρρεύσει
Αυτό δεν θα είχε μόνο σοβαρότατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, θα έριχνε την Ευρώπη σε μια δραματική πολιτική κρίση
«Εδώ και καιρό το δράμα γύρω από την Ελλάδα δεν παίζεται μόνο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αλλά στο Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Ελσίνκι» υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung.
Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στο «βαθύ χάσμα» που έχει δημιουργηθεί στο Eurogroup ανάμεσα στην πλευρά της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πεδίο του ελληνικού ζητήματος.
«Στη μία πλευρά βρίσκονται οι υπέρμαχοι της σκληρής γραμμής γύρω από τη Γερμανία και τη Φινλανδία, οι οποίοι εν ανάγκη είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν ένα Grexit.
Στην άλλη πλευρά βρίσκεται μία ομάδα γύρω από τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες θέλουν σε κάθε περίπτωση να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη» αναφέρει η εφημερίδα.
Ο σχολιαστής εκτιμά ότι αν η Merkel έχει ταχθεί υπέρ ενός Grexit ή «αν αφήσει τη Σύνοδο Κορυφής να αποτύχει για άλλους λόγους», τότε δεν θα έχει απέναντί της μόνο τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και τον κυβερνητικό της εταίρο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Όπως υπογραμμίζεται, «η Merkel δεν μπορεί να το θέλει αυτό, δεν θα θέλει να αναφέρεται στα βιβλία Ιστορίας ως αυτή που άφησε την Ελλάδα να καταρρεύσει. Διότι αυτό δεν θα είχε μόνο σοβαρότατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δεν θα ωθούσε απλά τους ανθρώπους στην Ελλάδα σε μια ακόμη βαθύτερη κρίση. Αλλά θα έριχνε την Ευρώπη σε μια δραματική πολιτική κρίση». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης