Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Απομακρύνονται τα μαύρα σύννεφα από την Ελλάδα - Μακρύς ο δρόμος για τη χώρα

Βloomberg: Απομακρύνονται τα μαύρα σύννεφα από την Ελλάδα - Μακρύς ο δρόμος για τη χώρα
«Θα πρόκειται για μία μακρά διαδρομή, εκτός εάν η Ελλάδα τα παρατήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη»
Ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία της βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, χαιρετίζοντας την εκταμίευση των 7,16 δισ. ευρώ.
Τα συγκεκριμένα χρήματα, εξηγεί το αμερικανικό δημοσίευμα, θα «καλύψουν» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και τις επικείμενες πληρωμές προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η εκταμίευση αντανακλά την επιθυμία της Ευρώπης να διασώσει την Ελλάδα, μέσω ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας» τονίζει το Bloomberg, αν και διευκρινίζει ότι η ψήφιση του νέου πακέτου στήριξης θα συνεπάγεται την έντονη πολιτική αναταραχή, η οποία ενδεχομένως να καταλήξει σε νέα εκλογική αναμέτρηση το Φθινόπωρο.
Πάντως, σημειώνει το Bloomberg, οι ελληνικές τράπεζες άνοιξαν εκ νέου σήμερα, αν και το όριο αναλήψεων διατηρήθηκε στα 60 ευρώ ημερησίως.
«Φαίνεται ότι τα σύννεφα απομακρύνθηκαν για λίγο από τον ουρανό της Ελλάδας» επισημαίνει το Bloomberg, αν και σπεύδει να προειδοποιήσει ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ύφεση το 2015.
Παράλληλα, το δημοσίευμα προσθέτει ότι η Merkel επιμένει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα αφορά μόνο την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και όχι το κούρεμα της ονομαστικής του αξίας.
«Θα πρόκειται για μία μακρά διαδρομή, εκτός εάν η Ελλάδα τα παρατήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης