Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg Bank: Ο οικονομικός εκσυγχρονισμός φέρνει σε... δύσκολη θέση την Κίνα

Berenberg Bank: Ο οικονομικός εκσυγχρονισμός φέρνει σε... δύσκολη θέση την Κίνα
Δύσκολη έχει αποδειχθεί η μετάβαση της ατμομηχανής της ανάπτυξης της Κίνας, από τη βιομηχανία στις υπηρεσίες, σύμφωνα με την Berenberg 
Για μια δύσκολη περίοδο για την Κίνα κάνει λόγο η Berenberg Bank, με αφορμή το σημερινό (24/8) sell off στη Σαγκάη, που οδήγησε σε απώλειες τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικότερα, αναφέρει σχετικά πως, ο τομέας των υπηρεσιών έρχεται να λάβει τη θέση του βιομηχανικού τομέα, ως κύριος μοχλός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, με τη διαδικασία της μετάβασης να αποδεικνύεται δύσκολη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
«Στη μετάβαση από τη γρήγορη και «βρώμικη» ανάπτυξη, που στηρίζεται στη βιομηχανία, στην αργή, λιγότερο «βρώμικη» ανάπτυξη, που στηρίζεται στις αγορές και τον τομέα των υπηρεσιών, η Κίνα αντιμετωπίζει δυσκολίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Berenberg.
Παράλληλα, προσθέτει πως «για άλλη μια φορά, ο οικονομικός εκσυγχρονισμός και η φιλελευθερισμός, που είναι αναγκαία και αναπόφευκτα για το πιο ορθολογικό μοίρασμα των λιγοστών κεφαλαίων» αποδεικνύονται δύσκολα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης