Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Investec: Αναμενόμενη η αναταραχή στις αγορές, δεν προκαλεί έκπληξη - Αναγκαία η διόρθωση

Investec: Αναμενόμενη η αναταραχή στις αγορές, δεν προκαλεί έκπληξη - Αναγκαία η διόρθωση
Το ενδεχόμενο η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο απομακρύνεται, όσο οι αγορές υποχωρούν, εκτιμά η Investec
Την εκτίμηση ότι η τρέχουσα αναταραχή στις αγορές, δεν αποτελεί έκπληξη διατυπώνει η Investec Asset Management, με αφορμή το χθεσινό (24/8) sell off στις παγκόσμιες αγορές.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως οι αποτιμήσεις των μετοχών δεν απηχούσαν την πραγματική μακροοικονομία, ενώ σημειώνει ότι οι αγορές φαίνεται να αντιδρούν, πλέον, στην ασθενέστερη ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, της κινεζικής.
«Εδώ και καιρό, έχουμε προειδοποιήσει ότι τα υψηλά επίπεδα, στα οποία βρίσκονται οι αγορές, δεν είναι βιώσιμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Investec, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην αποτίμηση των μετοχών και τις αδυναμίες του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος.
Αναλυτικότερα, η Investec εκτιμά ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη από τις έως τώρα προβλέψεις, ήτοι το ΑΕΠ της Κίνας θα αναπτυχθεί με ρυθμό βραδύτερο του +7%.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει αποτύχει να ενισχύσει την οικονομία και να την ωθήσει σε ανάπτυξη, ενώ η στροφή σε ένα οικονομικό μοντέλο, που στηρίζεται στην κατανάλωση, δείχνει ότι η οικονομία της χώρας θα σταματήσει να είναι ο μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Παράλληλα, και η οικονομία των ΗΠΑ είναι ασθενέστερη από ό,τι αποτυπώνεται στα μακροοικονομικά στοιχεία και αυτό διότι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης έλαβαν ώθηση από την έκρηξη της δραστηριότητας στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου, ενώ οι υπόλοιποι τομείς συρρικνώνονται, αναφέρει η Investec.
Στη συνέχεια, υποστηρίζει πως το ενδεχόμενο η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο απομακρύνεται, όσο οι αγορές υποχωρούν.
Οι αναλυτές της Investec τονίζουν ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κόκκινο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει το επενδυτικό μαξιλάρι που θα τις ωθήσει σε κέρδη, ενώ εκτιμούν ότι η διόρθωση στις αγορές είναι απαραίτητη για να έλθουν οι αποτιμήσεις τους σε σύμπνοια με τις υποβαθμισμένες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι σε πολλά σημεία, οι κοινές εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν υπερτιμημένες.
Τέλος, αναφέρουν ότι ακρογωνιαίος λίθος των επενδυτικών χαρτοφυλακίων παραμένουν τα ομόλογα και οι μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συμβουλεύουν τους επενδυτές να επενδύουν σε διαφορετικά assets, ώστε να θωρακίσουν τη θέση τους.

(πρώτη ενημέρωση 25 Αυγούστου 2015, 07:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης