Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Προβληματίζουν τους G20 οι αναδυόμενες οικονομίες - Ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος

tags :
Deutsche Welle: Προβληματίζουν τους G20 οι αναδυόμενες οικονομίες - Ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος
Oι ΗΠΑ, ζήτησαν από την Κίνα να ενημερώνει τους εταίρους της πριν προβεί σε αλλαγές στην οικονομική της πολιτική
Με την υπογραφή του τελικού κειμένου πέφτει σε λίγη ώρα η αυλαία της Συνόδου των G20 στην Άγκυρα της Τουρκίας η οποία βρέθηκε υπό τη σκιά του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος, της οικονομικής κρίσης στην Κίνα αλλά και την αύξηση των επιτοκίων της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι υπουργοί Οικονομικών; Εργασίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη κλήθηκαν να συζητήσουν και το ζήτημα των αναδυόμενων οικονομιών όπως της Ρωσίας, της Βραζιλίας αλλά και της προεδρεύουσας των G20 Τουρκίας, το νόμισμα της οποίας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Το τελικό κείμενο που θα εκδοθεί το απόγευμα αναμένεται να τηρεί τις απαραίτητες ισορροπίες και να μην αποδίδει ονομαστικά ευθύνες σε καμία πλευρά για την προβληματική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, δια στόματος του υπουργού οικονομικών Jack Lew, ζήτησαν από την Κίνα να ενημερώνει τους εταίρους της πριν προβεί σε αλλαγές στην οικονομική της πολιτική και να μην επιδίδεται σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματός της για να αποκομίσει οφέλη.
Αναφορικά με την Τουρκία, οι G20 υπογράμμισαν τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των κάποτε εύρωστων οικονομιών, όπως είναι η Τουρκία, που αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της ύφεσης και την έλλειψη ρευστότητας.
Σύμφωνα με πηγές της Deutsche Welle οιι διαφωνίες για την τελική προσέγγιση που θα υιοθετηθεί στο κείμενο, καθώς οι εύρωστες οικονομικά χώρες, όπως οι ΗΠΑ, θέλουν να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας στο τελικό κείμενο, με πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη, κάτι που δεν συμμερίζονται, ωστόσο, οι χώρες με αναδυόμενες οικονομίες, όπως η οικοδέσποινα της συνόδου Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης