Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ανάμεσα στις έξι χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό παγκοσμίως η Ελλάδα το 2050

Bloomberg: Ανάμεσα στις έξι χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό παγκοσμίως η Ελλάδα το 2050
Η ζωή για τους συνταξιούχους στην Ελλάδα του σήμερα είναι κακή, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί, επισημαίνει το Bloomberg
Ανάμεσα στις έξι χώρες με τον πιο γερασμένο πληθυσμό παγκοσμίως το 2050 τοποθετεί το πρακτορείο Bloomberg την Ελλάδα, σε σχετικό δημοσίευμα.
Ειδικότερα, οι έξι χώρες είναι με σειρά από την πιο «γερασμένη» στη λιγότερο «γερασμένη» οι Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ιταλία, ήτοι δύο ασιατικές χώρες και τέσσερις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, και με βάση τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ποσοστό ανώτερο του 40% του πληθυσμού θα έχει ξεπεράσει την ηλικία των 60 ετών σε αυτές τις χώρες το 2050.
Ως απόρροια το βάρος των νεότερων γενιών, που πρέπει να στηρίξουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι μεγάλο, την ώρα που η οικονομία επιβραδύνει και το χρέος συσσωρεύεται σε παγκόσμιο επίπεδο.



Παράλληλα, σημειώνει το δημοσίευμα, μόνο η Ιαπωνία, από αυτές τις έξι χώρες, έχει πολιτική και σκέφτεται μακροπρόθεσμα για την φροντίδα των ηλικιωμένων.
Αντιθέτως, η Νότια Κορέα και η Ελλάδα είναι οι χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος που έχει ξεπεράσει τα 60 έτη.
Ειδικότερα, έκθεση της ΜΚΟ HelpAge International, παρατηρεί τον αρνητικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης του 2008 στις μεγαλύτερες ηλικίες, ιδιαιτέρως στον ευρωπαϊκό νότο.
Η ζωή για τους συνταξιούχους στην Ελλάδα του σήμερα είναι κακή, ενώ αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, τονίζει χαρακτηριστικά το Bloomberg.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης