Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει – Αρχές του 2016 η αύξηση των βρετανικών επιτοκίων

ING: Η ημέρα της κρίσης πλησιάζει – Αρχές του 2016 η αύξηση των βρετανικών επιτοκίων
Η βρετανική οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, σημειώνει η ING
Την καλή εικόνα της βρετανικής οικονομίας επισημαίνει σε αναφορά της η ING, εκτιμώντας ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England, μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του 2016.
«Η βρετανική οικονομία φαίνεται πολύ υγιής, με τον καταναλωτικό κλάδο να παρουσιάζει ιδιαίτερα καλή κατάσταση», σημειώνει και προσθέτει ότι «η καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 15 χρόνια, η ζήτηση για πίστωση αυξάνει, ενώ είναι ισχυρή η αύξηση των δαπανών».
Με την επιχειρηματική δραστηριότητα να φαίνεται καλά και το εμπορικό ισοζύγιο να βελτιώνεται, η Bank of England παραμένει σε πορεία αύξησης των επιτοκίων στις αρχές του 2016, αναφέρει.
Όπως σημειώνει, ο κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας, Mark Carney, σε ομιλία του από τις ΗΠΑ στο Jackson Hall, ανέφερε ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οι ανησυχίες για την Κίνα δεν σημαίνουν και αλλαγή της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής ώστε να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο.
Η εγχώρια ισχύς εξακολουθεί να σημαίνει ότι η απόφαση για το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια θα αποφασιστεί στα τέλη του έτους και παρά τη θετική μας εκτίμηση βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η ING, υπάρχουν μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι, κυρίως με το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης