Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ (22/10) – Πιθανή επέκταση του προγράμματος QE τον Δεκέμβριο

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της ΕΚΤ (22/10) – Πιθανή επέκταση του προγράμματος QE τον Δεκέμβριο
Το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων δεν έχει αποκλείστει, σημειώνει η Deutsche Bank
Το βλέμμα όλων αναμένεται να τραβήξει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank.
Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στην τρίτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον Δεκέμβριο, ενώ καθιστούν σαφές πως ακόμη και η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δεν έχει αποκλειστεί.
Ως εκ τούτου, οη γερμανική τράπεζα σημειώνει πως στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, ο Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, θα έχει ένα επικοινωνιακό άθλο.
Αναλυτικότερα, θα θέλει να διατηρήσει το μετριοπαθές και ήπιο μήνυμα της ΕΚΤ, ότι είναι «σε ετοιμότητα, πρόθυμη και ικανή» να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, ταυτόχρονα, όμως, η ΕΚΤ δεν θέλει οι αγορές να αποτιμήσουν μια αλλαγή της νομισματικής πολιτικής, η οποία προς το παρόν δεν δικαιολογείται.
Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αίσθηση συγκρατημένης μετριοπάθειας.
Επίσης, προσθέτει η Deutsche Bank, αναμένουμε ότι ο Draghi θα κληθεί να διευκρινίσει εάν το επιτόκιο βρίσκεται στο κατώτερο όριο, που έχει θέσει η ΕΚΤ, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις ως προς τα μελλοντικά, περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης