Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Προβλέπει πτώση της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας στο 0,71 έως τον Απρίλιο του 2016

Danske Bank: Προβλέπει πτώση της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας στο 0,71 έως τον Απρίλιο του 2016
Εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων της BoE θα ασκήσει περαιτέρω καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ – στερλίνας
Την εκτίμηση ότι η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας θα υποχωρήσει στις  0,71 στερλίνες ανά ευρώ, εντός του επόμενου εξαμήνου διατυπώνει η Danske Bank, ενώ εκτιμά πως εντός δωδεκαμήνου θα επανέλθει στο 0,73.
Ειδικότερα, σημειώνει πως από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα, η ισοτιμία είχε ανοδικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν μεταξύ άλλων την μετριοπαθή στάση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England – BoE), ιδιαιτέρως δε των αδύναμων εκτιμήσεων για τον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό.
Η Danske Bank εκτιμά ότι καθώς ο πληθωρισμός στη Βρετανία αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα του και η BoE κινηθεί πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων της, οι καθοδικές πιέσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – στερλίνας θα ενταθούν.
Ως εκ τούτου εκτιμά πως η ισοτιμία θα υποχωρήσει στο 0,71 εντός εξαμήνου, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση στο 0,70, και στο 0,73 εντός δωδεκαμήνου, τονίζει, εντούτοις, ότι οι πτωτικές πιέσεις θα αυξηθούν, σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων της BoE, ως εκ τούτου η ισοτιμία ενδέχεται να πέσει κάτω και από αυτά τα επίπεδα.
Μετά την αύξηση, ωστόσο, αναμένεται εκ νέου ανοδικές τάσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία, λόγω του πολιτικού κινδύνου στη Βρετανία (δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ) και της δημοσιονομικής συμμόρφωσης, ενώ αναμένεται ενίσχυση του ευρώ.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας διαπραγματεύεται στο 0,7348 με πτωτικές τάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης