Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τον Δεκέμβριο η 6μηνη επέκταση του QE της ΕΚΤ – Μόνο ενδείξεις στην ομιλία Draghi σήμερα (22/10)

Deutsche Bank: Τον Δεκέμβριο η 6μηνη επέκταση του QE της ΕΚΤ – Μόνο ενδείξεις στην ομιλία Draghi σήμερα (22/10)
Το σενάριο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων δεν έχει αποκλειστεί, αναφέρει χαρακτηριστικά η Deutsche Bank 
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο, αλλά όχι στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Μάλτα, διατυπώνει η Deutsche Bank.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι ο Mario Draghi θα διατηρήσει τον μετριοπαθή τόνο στην σημερινή ομιλία του, όπως και στην ομιλία του Σεπτεμβρίου, ανανεώνοντας τη δέσμευση της ΕΚΤ να προβεί σε νέα μέτρα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Δεδομένης της σχετικής σταθεροποίησης στις αγορές, αλλά και στα σχετικά καλά μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης το τελευταίο διάστημα, η γερμανική τράπεζα αναφέρει πως δεν θα υπάρξουν καθοριστικές αποφάσεις σήμερα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν καθοριστικές αποφάσεις στο προσεχές διάστημα.
Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank συντάσσεται με την πληθώρα των αναλυτών που προβλέπουν επέκταση του προγράμματος QE εντός του 2015, ειδικότερα τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
«Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει εξάμηνη επέκταση του QE στην τρίτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ το σενάριο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων δεν έχει αποκλειστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι στην παρούσα φάση ο στόχος 2% για τον πληθωρισμό φαίνεται να απομακρύνεται, οπότε ακόμα και αν η σταθερότητα στις αγορές διατηρηθεί, η ΕΚΤ θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στον κίνδυνο.
«Οπότε μην περιμένετε δράσεις σήμερα, αλλά έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά για ενδείξεις σχετικά με το ποια θα είναι τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στο προσεχές μέλλον», καταλήγει η Deutsche Bank.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης