Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι τράπεζες που επενδύουν σε μετοχές και IPOs θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2016

tags :
Credit Suisse: Οι τράπεζες που επενδύουν σε μετοχές και IPOs θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2016
Οι τράπεζες που θα καταφέρουν να κερδίσουν τους πλούσιους ασιάτες πελάτες θα είναι οι ηγέτες του «παιχνιδιού», υποστήριξε ο CEO της Credit Suisse
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτικές τράπεζες που είναι καλές στη διαχείριση μετοχών και IPOs θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι το 2016, αλλά και γενικότερα τα προσεχή χρόνια διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV, ο Thiam σημείωσε πως κερδισμένες θα βγουν οι τράπεζες που θα καταφέρουν να προσελκύσουν τους δισεκατομμυριούχους της Ασίας, για να τους παράσχουν υπηρεσίες.
«Οι τράπεζες που θα κερδίσουν είναι όσες είναι καλές με τις μετοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αυτό αποτελεί απόλυτο κλειδί για τους δισεκατομμυριούχους, που προβαίνουν σε trading μετοχών ή σε IPOS».
Όπως σημείωσε ο ίδιος οι μεγάλες εταιρείες και οι πλούσιοι επιχειρηματίες της Ασίας στρέφονται περισσότερο στις αγορές μετοχών και όχι στα ομόλογα.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως «οι κινεζικές εταιρείες θα θελήσουν να επεκταθούν στο εξωτερικό», ώστε να επενδύσουν εκεί ή να αντλήσουν χρήματα και «η Credit Suisse είναι σε πολύ καλή θέση να τους βοηθήσει».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως «η αγορά συναλλάγματος είναι η πιο δύσκολη αγορά για επενδύσεις, καθώς οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δύσκολα επιβεβαιώνονται».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης