Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας το β' τρίμηνο του 2015 προβλέπει η ING

Αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας το β' τρίμηνο του 2015 προβλέπει η ING
Οι προοπτικές για την οικονομία της Βρετανίας παραμένουν θετικές, σημειώνει η ING 
Αύξηση των επιτοκίων το β’ τρίμηνο του 2016 προβλέπει για την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England – BoE) η ING, καθώς εκτιμά ότι παρά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τους μισθούς, η προοπτική για τη χώρα παραμένει θετική.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει τα στοιχεία για την απασχόληση ήταν θετικά, με τη βρετανική οικονομία να δημιουργεί 177 χιλ. θέσεις εργασίας το γ’ τρίμηνο του 2015, πέρα από κάθε προσδοκία.
Ο μέσος όρος τριών μηνών για την ανεργία στη χώρα υποχώρησε στο 5,3%, σε νέα χαμηλά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ ενδέχεται να συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους μήνες.
Δυστυχώς, τα στοιχεία για τους μισθούς δεν ήταν εξίσου θετικά, καθώς επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης αυτών, ιδιαιτέρως στον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, και παρά τα ήπια μηνύματα της BoE στην έκθεση για τον πληθωρισμό, που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, η ING επισημαίνει πως οι προοπτικές για τη βρετανική οικονομία παραμένουν θετικές και διατηρεί την εκτίμηση ότι η BoE θα αυξήσει τα επιτόκια το β’ τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης