Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Obama και Putin συμφώνησαν στη Σύνοδο των G20 για την πολιτική μετάβαση και εκεχειρία στη Συρία

Reuters: Obama και Putin συμφώνησαν στη Σύνοδο των G20 για την πολιτική μετάβαση και εκεχειρία στη Συρία
Ο ΟΗΕ ξεκινά άμεσα συνομιλίες με το καθεστώς Assad και τους αντικαθεστωτικούς 
Την συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για το μέλλον της Συρίας ανακοίνωσε πριν από λίγη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου με το Κρεμλίνο να δηλώνει ότι «οι δυο πλευρές βρήκαν κοινά σημεία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας αλλά διαφωνούν ακόμη στις τακτικές».
Σύμφωνα με το Reuters, ο αμερικανός πρόεδρος και ο ρώσος ομόλογός του συμφώνησαν στο παρασκήνιο της Συνόδου των G20 ότι είναι άμεσης προτεραιότητας η πολιτική μετάβαση στη Συρία για να μπει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που έχει καταστρέψει τα χρόνια εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.
Οι ηγέτες των δύο δυνάμεων διαφωνούν σχετικά με το μέλλον του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad, τον οποίο στηρίζει η Μόσχα ενώ η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εγκαταλείψει την εξουσία καθώς και για την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχαν σήμερα (15/11) στην Αττάλεια της Τουρκίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρουν λύσεις στα ζητήματα αυτά καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν αφήνουν περεταίρω περιθώρια για καθυστερήσεις.
Συμμετοχή στη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στη Συρία θα αναλάβει και ο ΟΗΕ ο οποίος θα ξεκινήσει τάχιστα συνομιλίες τόσο με το καθεστώς Assad όσο και με τους αντικαθεστωτικούς με σκοπό την άμεση κατάπαυση του πυρός.
Ο αμερικανός πρόεδρος θεώρησε θετική την πρόθεση κι άλλων χωρών να συνταχθούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Την ίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξή του για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, που προβλέπει τον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία και συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης