Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πρόκληση για τη Δύση ο αφανισμός του Ισλαμικού Κράτους - Απίθανη προς το παρόν μια χερσαία επέμβαση

tags :
Bloomberg: Πρόκληση για τη Δύση ο αφανισμός του Ισλαμικού Κράτους - Απίθανη προς το παρόν μια χερσαία επέμβαση
Οι ηγέτες, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι για τη Σύνοδο του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να ηττηθεί η τρομοκρατία
Σε επανεξέταση της στάσης τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος εξαναγκάζονται οι μεγάλες δυνάμεις μετά τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Μέχρι τώρα δεν επέδειξαν πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της απειλής, με το Ισλαμικό Κράτος να συγκεντρώσει χρήματα, εξοπλισμό και εθελοντές.
Οι ηγέτες, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι για τη Σύνοδο του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να ηττηθεί η τρομοκρατία, με στόχο τα οικονομικά και τη στελέχωση του Ισλαμικού Κράτους.
Η G20 Θα εξετάσει βαθύτερα την ανταλλαγή πληροφοριών, την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τη δημιουργία ασφαλών καταφυγίων για τους Σύριους.
Δεν έλειψαν και οι φωνές για μια πιο επιθετική στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ειδικοί εκτιμούν ότι σε μια περίπτωση χερσαίας επέμβασης από τις ΗΠΑ, θα χρειαστούν 150 χιλ. στρατιώτες, ενώ η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει δεκαετίας και να κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σε αυτό το στάδιο θεωρείται απίθανη μια τέτοια απόφαση.
«Το αποτυχημένο κρατικό σύστημα στον αραβικό κόσμο, έδωσε στο Ισλαμικό Κράτος τον χώρο να αναπτυχθεί σε Ιράκ, Συρία, Αίγυπτο και Λιβύη», σχολιάζει ο Bruce Riedel, βετεράνος της CIA, ο οποίος συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Brookings.
Και προσθέτει ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί σε μία νύχτα, ούτε καν μέσα στα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης