Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ΕΚΤ – Ο Draghi θα εκπλήξει τις αγορές

Danske Bank: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ΕΚΤ – Ο Draghi θα εκπλήξει τις αγορές
Μείωση επιτοκίων και επέκταση τόσο του χρόνου όσο και του ύψους των μηνιαίων αγορών είναι μερικά από τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο διοικητής της ΕΚΤ
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την Danske Bank, η οποία σημειώνει ότι ο διοικητής Mario Draghi θα εκπλήξει τις αγορές.
«Αναμένουμε ότι ο Draghi θα ανακοινώσει ένα νέο "μενού" επιθετικής πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο θα συνίσταται από μείωση κατά 20 μονάδες βάσης του επιτοκίου καταθέσεων, ένα διττό σύστημα επιτοκίου καταθέσεων, χρονική επέκταση του προγράμματος QE μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και αύξηση των μηνιαίων αγορών στο πλαίσιο του προγράμματος στα 75 δισ. ευρώ», από 60 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.
Οι αγορές σταθερού εισοδήματος έχουν αποτιμήσει μια μείωση του επιτοκίου καταθέσεων τουλάχιστον κατά 15 μονάδες βάσης, σημειώνει η Danske Bank και προσθέτει ότι αναμένει ότι τον πακέτο μέτρων του Δεκεμβρίου να σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης καθώς εκτιμάται ισχυρή ανάκαμψη του ευρώ το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης