Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο γερμανικός DAX υπεραπόδοσε το 2015 και υπόσχεται κέρδη και για το 2016

tags :
Bloomberg: Ο γερμανικός DAX υπεραπόδοσε το 2015 και υπόσχεται κέρδη και για το 2016
Ο γερμανικός δείκτης βαρόμετρο κατέγραψε 27 φορές νέα ιστορικά υψηλά μέσα στο 2015 - Αναμένεται να κερδίσει ακόμη 9,8% μέσα στο 2016, φτάνοντας στις 11.792 μονάδες
Οι γερμανικές μετοχές υπεραπόδοσαν των υπολοίπων ευρωπαϊκών και των παγκοσμίων αντιπάλων τους το 2015.
Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε 27 φορές νέο ιστορικό υψηλό μέσα στο έτος, πριν υποχωρήσει και διπλασιαστεί η μεταβλητότητα.
Παρόλ’ αυτά, βρίσκεται ακόμη 9,6% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του έτους, ξεπερνώντας σε απόδοση των Stoxx Europe 600 Index και τον MSCI All Country World Index.
Αυτά καταγράφει σε ανάλυσή του για το γερμανικό χρηματιστήριο το δίκτυο Bloomberg, σημειώνοντας δε πως οι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν ότι ο δείκτης βαρόμετρο θα βιώσει ένα ράλι μέσα στο 2016, λόγω της αισιοδοξίας ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το αδύναμο ευρώ θα ωφελήσουν τις εταιρείες.
Ενώ οι εξαγωγείς έλαβαν νωρίς εντός του έτους ώθηση με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τα προβλήματα που ανέκυψαν με την υποτίμηση του κινεζικού γουάν και το σκάνδαλο με τους ρύπους της Volkswagen «εξαφάνισαν» έως και 368 δισ. δολ. από τις αποτιμήσεις των γερμανικών εταιρειών.
Πάντως, από τα χαμηλά Σεπτεμβρίου ο DAX έχει επανακτήσει τα μισά από αυτά τα κεφάλαια.
«Ήταν πολύ καλή χρονιά, εάν ήσουν πειθαρχημένος και έμεινες σταθερός στα επενδυτικά σου σχέδια», λέει ο μάνατζερ επενδυτικού κεφαλαίου Michael Woischneck, ο οποίος διαχειρίζεται 156 εκατ. στην Lampe Asset Management στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
«Εκεί που βρίσκονται το πετρέλαιο και το ευρώ αναμένεται ότι θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Μπορεί να δούμε μία ακόμα καλή χρονιά για τον DAX το 2016», σημειώνει ο ίδιος.



Σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση από 13 στρατηγικούς αναλυτές, ο DAX αναμένεται να ανέβει κατά 9,8% μέσα στο 2016, φτάνοντας στις 11.792 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης