Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για τις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2016 λόγω πολιτικής της Fed

tags :
Bloomberg: Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για τις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2016 λόγω πολιτικής της Fed
Η Goldman Sachs προβλέπει άνοδο της απόδοσης για το αμερικανικό 10ετές ομόλογο στο 3% έως τα τέλη του 2016
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές όσον αφορά την αγορά ομολόγων το 2016, όπως και το 2016, κυρίως λόγο της αλλαγής στη νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Goldman Sachs προβλέπει άνοδο της απόδοσης για το αμερικανικό 10ετές ομόλογο στο 3% έως τα τέλη του 2016, έναντι 2,29% που ήταν η απόδοση της Πέμπτης (30/12).

Embedded image permalink

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πιθανότητες τουλάχιστον μιας νέας αύξηση επιτοκίων το 2016 από τη Federal Reserve διαμορφώνεται στο 94%, γεγονός που θα ωθήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
«Οι επιστροφές των ομολόγων αναμένονται περιορισμένες το 2016», όπως σχολιάζει ο Joyce Chang, επικεφαλής ερευνών της JP Morgan στη Νέα Υόρκη.
«Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρίσκονται χαμηλότερα των προσδοκιών, λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου», σημειώνει ο συνεπικεφαλής μακροοικονομικών ερευνών της Goldman Sachs στο Λονδίνο, Francesco Garzarelli.
Όπως τονίζει ο αναλυτές, η πολιτική υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ, η αύξηση του πληθωρισμού και η οικονομική ανάπτυξη θα οδηγήσουν σε αύξηση τις αποδόσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ένας επενδυτής θα χάσει 3,2% εάν οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τις αποδόσεις των ομολόγων επιβεβαιωθούν.

(Πρώτη Ενημέρωση: 11:47, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης