Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ασαφές ακόμη το πολιτικό τοπίο στην Ισπανία – Παραμένει ευάλωτη σε εσωτερικά και εξωτερικά σοκ

Deutsche Bank: Ασαφές ακόμη το πολιτικό τοπίο στην Ισπανία – Παραμένει ευάλωτη σε εσωτερικά και εξωτερικά σοκ
Ο πολιτικός γρίφος στην Καταλονία έρχεται να προστεθεί στο εθνικό πολιτικό παζλ, τονίζει η γερμανική τράπεζα
Την ασάφεια του πολιτικού τοπίου στην Ισπανία επισημαίνει σε ανάλυσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε εσωτερικά και εξωτερικά σοκ.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει, το τέλος της περιόδου των διακοπών δεν έφερε καμία σαφήνεια και έτσι δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή στη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει μια απλή λύση για το μετεκλογικό πολιτικό κατακερματισμό στην Ισπανία και συμπληρώνει ότι στο εθνικό πολιτικό παζλ έρχεται να προστεθεί και ο πολιτικός γρίφος στην Καταλονία.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών σε εθνικό επίπεδο είναι ζήτημα του πότε και όχι του αν θα γίνουν και επισημαίνει ότι η πραγματοποίησή τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσουν σε λύση του πολιτικού αδιεξόδου, πάνω απ' όλα αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα κόμματα.
Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι ενώ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ θα μπορούσε να περιλαμβάνει σημαντικές μεταβολές στις αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων, είναι ακόμη πιθανό να μην υπάρξει πρόοδος στην πλευρά των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ισπανία, που σημαίνει ότι η Ισπανία παραμένει ευάλωτη σε εσωτερικά και εξωτερικά σοκ όταν τελικά θα ξεκινήσει η ΕΚΤ να συσφίγγει τη ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης