Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Νέα μάχη για τον Τσίπρα ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας – «Τρενάκι του τρόμου» τα ομόλογα

Bloomberg: Νέα μάχη για τον Τσίπρα ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας – «Τρενάκι του τρόμου» τα ομόλογα
Ήδη στην Ελλάδα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων που θίγονται από τη μεταρρύθμιση
Αντιμέτωπος με μια νέα μάχη βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, με φόντο τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τα ελληνικά ομόλογα βυθίζονται ξανά, μετά από το «τρενάκι του τρόμου» ένα χρόνο τώρα.

Τρενάκι του τρόμου τα ελληνικά ομόλογα, τους 12 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Embedded image permalink

Ο Τσίπρας θέλει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, μέσω της αύξησης των εισφορών και χωρίς να υπάρξουν περικοπές στις κύριες συντάξεις.
Ήδη στην Ελλάδα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων που θίγονται από τη μεταρρύθμιση και διαδηλώνουν κόντρα στην κυβέρνηση που εκλέχθηκε για τις υποσχέσεις της να δώσει ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας.
«Τα χειρότερα είναι μπροστά για τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένων των κοινωνικών αντιδράσεων και των δύσκολων μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει η Σωτηρία Θεοδωροπούλου, ερευνήτρια στο European Trade Union Institute με έδρα τις Βρυξέλλες.
«Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως τη μεσαία τάξη, δηλαδή τις ομάδες που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση έχει τελειώσει», σημειώνει η κ Θεοδωροπούλου, μιλώντας στο Bloomberg.
Οι αγορές έχουν αντιληφθεί τη νέα πιθανή αναταραχή ενόψει, με τα ελληνικά ομόλογα να καταγράφουν τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των κρατικών ομολόγων το 2016, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg.
H απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει αυξηθεί 102 μονάδες βάσης στο 9,31% από τις αρχές του 2016.
Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έχει εκτοξευθεί κατά 404 μονάδες, γεγονός που σηματοδοτεί την αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros στο Bloomberg από το Νταβός. 

Embedded image permalink



Ραγδαία η πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης