Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Καταρρέουν τα διεθνή χρηματιστήρια - Πτώση 300 μονάδων στα futures του Dow Jones

Business Insider: Καταρρέουν τα διεθνή χρηματιστήρια - Πτώση 300 μονάδων στα futures του Dow Jones
Οι παγκόσμιοι δείκτες των αγορών δέχονται ισχυρό πλήγμα, ενώ και τα παράγωγα των δεικτών της Wall Street διαπραγματεύονται στο κόκκινο
Για κατάρρευση των διεθνών αγορών κάνει λόγο το Business Insider, με φόντο τη μεγάλη πτώση στους δείκτες.
Οι παγκόσμιοι δείκτες των αγορών δέχονται ισχυρό πλήγμα, ενώ και τα παράγωγα των δεικτών της Wall Street διαπραγματεύονται στο κόκκινο.
Τα futures του Dow Jones υποχωρούν πάνω από 300 μονάδες ή 2%, του S&P 500 σημειώνουν πτώση 37 μονάδων ή 2% και του Nasdaq 90 μονάδων (2%).
Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός, η τιμή του οποίου ενισχύεται κατά 3% ή 36.30 δολ. στα 1.231,50 δολ./ουγγιά.
Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν 12 μονάδες βάσης, στο 1,581%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2012.
Οι αγορές διεθνώς δέχονται ισχυρές πιέσεις στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία τόνισε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν τις αποφάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου σε αρνητικό έδαφος.
Το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση σχεδόν 4% στα 23,62 δολ. το βαρέλι, ενώ οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τη Societe Generale στο -12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης