Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Οι επενδυτές ανησυχούν για μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές, προσεχώς

Business Insider: Οι επενδυτές ανησυχούν για μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές, προσεχώς
Ρυθμός κινεζικής ανάπτυξης μικρότερος του 3% και ενδεχόμενο μαζικών ρευστοποιήσεων στην αγορά τα κυρίαρχα σενάρια κινδύνου
«Τι είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο» ρώτησε η Two Stigma (hedge fund που διαχειρίζεται περί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει επενδυτικές ευκαιρίες) περισσότερους από 120 αναλυτές της Wall Street.
Όπως αναφέρει το Business Insider, οι αναλυτές κλήθηκαν ν' απαντήσουν στη βάση εννιά διαφορετικών «υποθετικών σεναρίων κίνδύνου».
Σημειώνει ότι όπως αναμενόταν οι περίπου το 60% των ερωτηθέντων ανέφερε ως κυριότερη πηγή ανησυχίας τους την Κίνα, εφόσον ο ρυθμός ανάπτυξής της κινηθεί χαμηλότερο του 3%.

Screen Shot 2016 02 23 at 3.27.11 PM

Ακολουθεί το σενάριο ενδεχόμενων μαζικών ρευστοποιήσεων στην αγορά, αυτό του επίμονου παγκόσμιου αποπληθωρισμού, μια ενδεχόμενη κρίση χρέους στις αναδυόμενες αγόρες και τέλος μια κρίση πιστοτικής ρευστότητας στις αμερικανικές επιχιερήσεις.
Έχει ενδιαφέρον ότι η ανησυχία για την κινεζική οικονομία δεν είναι η πιο άμεση.

Screen Shot 2016 02 23 at 3.16.02 PM

Αντίθετα, φαίνεται ότι ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο μαζικών ρευστοποιήσεων στην αγορά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης