Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Το δολάριο θα ενισχυθεί το 2016 λόγω Fed και αβεβαιότητας για παγκόσμια ανάπτυξη

Wells Fargo: Το δολάριο θα ενισχυθεί το 2016 λόγω Fed και αβεβαιότητας για παγκόσμια ανάπτυξη
Η Wells Fargo προβλέπει, ότι το αμερικανικό νόμισμα στο τρέχον έτος θα ενισχυθεί λιγότερο σε σύγκριση με την άνοδό του το 2015
Το δολάριο ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται κατά τη διάρκεια του 2016, όπως αναφέρει στην τελευταία μηνιαία ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo.
Στην ίδια ανάλυση εκφράζεται η εκτίμηση, ότι οι αποδόσεις των μακροπροθέσμων κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ θα καταγράψουν μικρή άνοδο, ενώ οι αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με την παγκόσμια ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν με ισχύ το δολάριο ΗΠΑ.
Η Wells Fargo προβλέπει, ότι το αμερικανικό νόμισμα στο τρέχον έτος θα ενισχυθεί λιγότερο σε σύγκριση με την άνοδό του το 2015.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει αναφέροντας ότι η ισχύς του δολαρίου το 2015 ήταν περισσότερο εμφανής έναντι των νομισμάτων τριών εκ των κυριοτερών εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του Καναδά, του Μεξικό και της ευρωζώνης, με την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος έναντι του κινεζικού γιουάν (renminbi) και του και του ιαπωνικού γιέν να είναι μικρότερη.
Η απογοητευτική προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης για το 2016 περιορίζει τις δυνατότητες επιτάχυνσης της ανάκαμψης των ΗΠΑ, των εξαγωγών της και ανόδου του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης