Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Ανοιχτό παράθυρο για περαιτέρω μέτρα άφησε η ΕΚΤ - Η γερμανική κριτική δε θα αλλάξει την πολιτική της

ING: Ανοιχτό παράθυρο για περαιτέρω μέτρα άφησε η ΕΚΤ - Η γερμανική κριτική δε θα αλλάξει την πολιτική της
Τα δύο μηνύματα του Mario Draghi σε αγορές και πάσα ενδιαφερόμενο…
«Ανοιχτό παράθυρο» για λήψη νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης άφησε σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία, κοινώς ομολογουμένως, «βαρετή» συνεδρίαση.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο οικονομολόγος, Carsten Brzeski, της ολλανδικής τράπεζας ING:
«Μπορεί να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην ΕΚΤ, ωστόσο σήμερα στη Φρανκφούρτη δεν είναι λίγοι όσοι μετάνιωσαν που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi, αντί να ευχαριστηθούν μια από τις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες του χρόνου».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη συνέντευξη Τύπου «μη γεγονός», αν όχι «βαρετή», επισημαίνοντας ότι, όπως αναμενόταν, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη τη πολιτική της, στέλνοντας, ωστόσο, ένα ήπιο σήμα στις αγορές ότι το παράθυρο για περαιτέρω χαλάρωση στο μέλλον περιμένει ανοιχτό.
Γενικότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή της ING, μόλις δύο σημεία είχαν σημασία:
Πρώτον, το γεγονός ότι η ΕΚΤ φαίνεται να είναι σε υψηλή επιφυλακή και έτοιμη να εφαρμόσει νέα μέτρα (χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα αυτά) για την τόνωση της ανάκαμψης, εφόσον αυτή αποδειχθεί ότι χάνει τον ρυθμό της ή εφόσον ο πληθωρισμός παραμείνει χαμηλός.
Δεύτερον, η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμη να αλλάξει την νομισματική πολιτική που ασκεί, ως αποτέλεσμα της έντονης γερμανικής κριτικής.
«Η γερμανική κριτική έχει καταστεί δεδομένη στη ζωή, όμως δε θα αλλάξει τη ζωή της ΕΚΤ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης