Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Τα κέρδη του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος θα παραμείνουν περιορισμένα

HSBC: Τα κέρδη του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος θα παραμείνουν περιορισμένα
Η αποκανονικοποίηση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο για το αμερικανικό νόμισμα
Οι αναλυτές της HSBC επισημαίνουν στην τελευταία τους έκθεση ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς βλέπουμε τη σχέση μεταξύ της Fed και του δολαρίου, καθώς δεν βλέπουμε μια παραδοσιακή σύσφιξη ή κανονικοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, η ομάδα αναλυτών αναφέρει τα εξής:
Όλη αυτή η διαδικασία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα διαφορετικό είδος της σύσφιξης, αυτό που έχουμε βαπτίσει «αποκανονικοποίηση».
Δεν υπάρχει μία σαφής ιδέα για το που μπορούν να καταλήξουν τα επιτόκια και ως εκ τούτου η δυνατότητα πρόβλεψης με βάση τους κανόνες Taylor ή τα κενά παραγωγής έχει καταλήξει στα σκουπίδια.
Η κατάσταση έχει γίνει μία ρευστή διαδικασία που καθορίζεται από τα δεδομένα, όπου το δολάριο θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον καθορισμό του ρυθμού και της έκτασης της ανόδου των επιτοκίων.
Το αμερικανικό δολάριο δεν αποτελεί πλέον συνέπεια της διαδικασίας κανονικοποίησης, αλλά έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αποκανονικοποίησης.
Η Fed έχει επίσης καταγράψει ότι το αμερικανικό δολάριο υπήρξε βασικός λόγος για τον οποίο ο πληθωρισμός έχει κινηθεί εκτός στόχων τα τελευταία χρόνια.
Τα στελέχη της Fed δεν θα θέλει να βρεθούν αντιμέτωπα με επιπλέον αντιξοότητες στην προσπάθειά τους για αναθέρμανση της οικονομίας.
Επιπλέον, ενώ ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να συγκριθεί με μια αύξηση των επιτοκίων όσον αφορά τις επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, δεν είναι πανομοιότυπη περίπτωση, καθώς μία αύξηση επιτοκίων αφήνει περιθώρια για συμβατικά μέτρα χαλάρωσης στο μέλλον, εάν απαιτηθούν.
Τέλος, μιας και η Fed και η αγορά αγωνιούν για το αν θα υπάρξουν μία, δύο ή τρεις αυξήσεις φέτος, ακόμη και μια μικρή κίνηση στο δολάριο μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στη συζήτηση για τα επιτόκια.
Η αποκανονικοποίηση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο για το αμερικανικό δολάριο.
Μία αδυναμία του νομίσματος θα ανοίξει την πόρτα σε μια αύξηση και να προκαλέσει αγορές δολαρίων, αλλά αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε δυνητικά να αποκλείσει μία αύξηση των επιτοκίων το χαράτσι, το οποίο θα οδηγούσε σε αδυναμία του δολαρίου.
Η κυκλικότητα υποδηλώνει ότι το δολάριο είναι απίθανο να δει μία τάση μεγάλης διάρκειας αποκλειστικά εξαιτίας της πολιτικής της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης