Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Οι G20 δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας

Βloomberg: Οι G20 δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας
Χωρίς αναφορές στην πολιτική κρίση στην Τουρκία μετά την άρνηση του τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού
Χωρίς αναφορά στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι το κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη Σύνοδο των G20 στην πόλη Chengdu, της Κίνας.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, ο αναπληρωτής τούρκος πρωθυπουργός Mehmet Simsek εξέφρασε τη διαφωνία του να γίνει αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του.
Στο μεταξύ, αρκετές χώρες μέλη του G20 συμφώνησαν και δεσμευτηκαν ήδη, να λάβουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας σε μια προσπάθεια να παρουσιάσε σημάδια ανάκαμψης στο μέλλον.
Η Κίνα πέτυχε ήδη τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης στο πρώτο εξάμηνο του 2016, μετά την απελευθέρωση των πιστώσεων και τη φορολογική χαλάρωση ενώ και η Ιαπωνία είναι στη μέση της κατάρτισης ενός νέου φορολογικού πακέτου.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond, είχε ταχθεί υπέρ ενός πιο γενναιόδωρου προϋπολογισμού, στις 22 Ιουλίου, όταν μιλώντας στο βρετανικό BBC υποστήριξε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να «επαναπροσδιορίσει τη δημοσιονομική της πολιτική εάν είναι απαραίτητο».
Ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Lou Jiwei έχοντας στο πλάι του τον επικεφαλής της Λαϊκής τράπεζας της Κίνας Zhou Xiaochuan, σε μια συμβολική κίνηση ότι η χώρα βαδίζει στο μονοπάτι της διαφάνειας για να προσελκύσει ξένους επενδυτές, υποστήριξε ότι οι G20 θα αναθεωρούν τα μέτρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάθε δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης