Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Τα funds εγκαταλείπουν τις ευρωπαϊκές μετοχές - Εκροές για 31 συνεχόμενες εβδομάδες

HSBC: Τα funds εγκαταλείπουν τις ευρωπαϊκές μετοχές - Εκροές για 31 συνεχόμενες εβδομάδες
Το ιταλικό δημοψήφισμα αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση
Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη, λόγω του Brexit, του ιταλικού δημοψηφίσματος αλλά και των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία, δεν προκαλεί ανησυχία μόνο στους απλούς πολίτες αλλά και στους επενδυτές, οι οποίοι τραβούν τα χρήματα από την Ήπειρο για περισσότερο χρόνο και πιο γρήγορα από ό,τι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την HSBC.
Όπως αναφέρεται στο note της HSBC, που εστάλη στους πελάτες της αύτη την εβδομάδα, οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές για 31η συνεχόμενη εβδομάδα.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ αλλά και στο δημοψήφισμα της Ιταλίας για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Η αυξημένη αβεβαιότητα στην Ευρώπη οδηγεί τα funds εκτός της περιοχής.
Ενώ η αβεβαιότητα που προκάλεσε το Brexit παραμένει, η ανακοίνωση της ημερομηνίας για το ιταλικό δημοψήφισμα (4 Δεκεμβρίου) μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.
Τα funds έχουν σημειώσει καθαρές εκροές (net outflow) από την Ευρώπη για 31 συνεχόμενες εβδομάδες.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί εκροές που σημειώθηκε ποτέ» αναφέρεται στο note της HSBC.
Όπως επισημαίνεται ο ιταλικό δημοψήφισμα είναι ο επόμενος παράγοντας μετά το Brexit που μπορεί να σοκάρει την αγορά μετοχών και προκαλέσει περισσότερη μεταβλητότητα.

HSBC european fund outflows

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης