Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Επιζήμιο για την Ελλάδα και το ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επανεκλεγεί η Merkel στην Καγκελαρία

Deutsche Bank: Επιζήμιο για την Ελλάδα και το ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επανεκλεγεί η Merkel στην Καγκελαρία
Η τράπεζα επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει στην διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσα στο 2017
Αρνητικά αποτιμά η Deutsche Bank το ενδεχόμενο να μην επανεκλεγεί στην γερμανική Καγκελαρία η Angela Merkel, σχολιάζοντας πως η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική έκθεση της τράπεζας, αν η Καγκελάριος αποφασίσει να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή χάσει τις εκλογές το 2017, θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον Wolfgang Schäuble να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στη χώρα μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ως αποτέλεσμα, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα απομακρυνθεί, όπως και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ.
Η τράπεζα επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει στην διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσα στο 2017.
Η απουσία της κ.Merkel θα παίξει αρνητικό ρόλο και στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., με την τράπεζα να τονίζει πως ο όποιος διάδοχος και οι Ευρωπαίοι θα είναι λιγότερο ευέλικτοι ως προς το Λονδίνο.
Σημειώνεται πως η Deutsche τοποθετεί στο 25% τις πιθανότητες να μην θέσει υποψηφιότητα για τις ερχόμενες εκλογές η Γερμανίδα ηγέτης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης