Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις εγκλωβίζει το ΧΑ – Στασιμότητα με χαμηλό τζίρο

tags :
Η απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις εγκλωβίζει το ΧΑ – Στασιμότητα με χαμηλό τζίρο
Στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο στρέφονται τα βλέμματα των επενδυτών
Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται εδώ και μέρες στην Αθήνα και διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης χωρίς κανένα αποτέλεσμα και σύντομα θα αναχωρήσουν χωρίς να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αυξάνει την αβεβαιότητα στο ΧΑ.
Σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών αναμένεται πλάγια κίνηση από την αγορά με χαμηλές συναλλαγές, στο πλαίσιο των προηγούμενων ημερών.
Η αγορά με την είδηση ότι οι δανειστές στέλνουν τους εκπροσώπους τους ξανά στην Αθήνα στα μέσα Φεβρουαρίου για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων είχε καταγράψει άνοδο, προεξοφλώντας κλείσιμο αξιολόγησης.
Κάτι τέτοιο όπως φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με τα σημερινά δεδομένα, επομένως μία υποχώρηση της αγοράς προς το κάτω εύρος της συσσώρευσης στις επόμενες συνεδριάσεις δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί.
Τεχνικά, υπάρχουν ελπίδες για περαιτέρω άνοδο, αλλά χωρίς τον βασικό καταλύτη της αγοράς, την αξιολόγηση, δεν είναι εύκολη η ανοδική διαφυγή.

 
Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, καθώς το αδιέξοδο παραμένει στις διαπραγματεύσεις.

Eurobank

Λόγω έλλειψης σημαντικής προόδου στις διαπραγματεύσεις, αναμένουμε η σημερινή συνεδρίαση να συνοδευτεί από χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα για άλλη μία ημέρα, με την αγορά να αναζητά κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές.

 Beta

Καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές παρουσιάζουν νέες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί σταθεροποιητικά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Στη σημερινή ατζέντα αναμένεται η ανακοίνωση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου από την ΕΛΣΤΑΤ.

 

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης