Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε A (high) η Ιρλανδία, σταθερό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε A (high) η Ιρλανδία, σταθερό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ιρλανδίας από τη DBRS Morningstar

Σε «A (high)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας η DBRS Morningstar, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές (trend).
Ο καναδικός οίκος επικαλείται τους ισχυρούς πολιτικούς θεσμούς της Ιρλανδίας και την παραγωγική οικονομία της, έναντι των σοβαρών συνεπειών της τρέχουσας κρίσης υγείας στους βασικούς μακροοικονομικούς δείκτες της χώρας.
Τα μέτρα της οικονομικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας υπήρξαν επί σειρά ετών ισχυρά.
Η κυβέρνηση δημιούργησε επίσης δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2019 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η δυναμική του χρέους ήταν σε πτωτική τάση.
Ωστόσο, η πανδημία οδήγησε σε απότομη μείωση της οικονομικής παραγωγής πέρυσι και επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών.
Οι προοπτικές έχουν βελτιωθεί πέραν του βραχυπρόθεσμου, καθώς ξεκίνησε η διάθεση εμβολίων και επετεύχθη εμπορική συμφωνία μεταξύ του Βρετανίας και ΕΕ.
«Η Ιρλανδία είναι μια από τις λίγες οικονομίες στον κόσμο που έχει αναπτυχθεί το 2020, με εκτιμήσεις για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ πέρυσι πάνω από 2%.
Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει ότι ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ, αφού μειώθηκε στο 57,4% το 2019, θα αυξηθεί σε 62,6% το 2020 και 66,6% το 2021.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τραπεζικού τομέα ως μερίδιο του συνόλου των δανείων μειώθηκαν σύμφωνα με το ΔΝΤ από 25,7% το 2013 σε 3,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ περίπου 5%», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης