Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σύσταση «αγορά» για ETE και «διακράτηση» για Eurobank – Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι

tags :
Deutsche Bank: Σύσταση «αγορά» για ETE και «διακράτηση» για Eurobank – Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι
Για τη Eurobank η Deutsche Bank δίνει σύσταση «hold» με αμετάβλητη τιμή-στόχο τo 1,2 ευρώ, ενώ για την ΕΤΕ δίνει τιμή-στόχο τα 4,40 ευρώ

Σε εν μέρει αναθεώρηση των τιμών - στόχων για τις τράπεζες Εθνική και Εurobank προχωρά η Deutsche Bank, σε πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα.
Ειδικότερα, για την Eurobank δίνει σύσταση «hold» με αμετάβλητη τιμή-στόχο τo 1,2 ευρώ, ενώ για την ΕΤΕ δίνει τιμή-στόχο τα 4,40 ευρώ.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα το β’ τρίμηνο του 2022, παρότι τα καθαρά κέρδη μόλις που εναρμονίστηκαν με τις προσδοκίες, λόγω των προβλέψεων.
Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά +44% έναντι των προβλέψεων, χάρη στις καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις, ειδικά σε σχέσεις με τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά και χάρη σε σημαντική βελτίωση των προβλέψεων.
Ως αποτέλεσμα της χρηστής επιχειρηματικής δραστηριότητας και των αυξημένων επιτοκίων, η τράπεζα έχει αναθεωρήσει επί τα βελτίω το guidance για τα NII και τις προμήθειες για το 2022, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το κόστος προβλέψεων.
Η μόνη ελαφριά πτώση ήταν στα εποπτικά κεφάλαια CET1 FL, στο 15,0%, αλλά περίπου 15,9% pro-forma, το οποίο, κατά την άποψη της Deutsche Bank, αντανακλά σημαντική δυναμική για τις αποδόσεις των μετόχων μεσοπρόθεσμα.
«Εν συνόλω, εκτιμάμε ότι τα αποτελέσματα της ΕΤΕ δείχνουν, όπως φαίνεται, πως βρίσκεται πλέον σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης της κερδοφορίας το 2022, με θετικές προοπτικές για τα έτη 2023-2024, παρά τη μακροοικονομική αβεβαιότητα, δίνοντας έτσι στήριξη στη θετική μας άποψη για τη μετοχή και την πρόσφατη αναβάθμισή της σε catalyst call buy» καταλήγει η γερμανική τράπεζα.

Eurobank

Για τη Eurobank, η Deutsche Bank σημειώνει πως επετεύχθησαν ισχυρά αποτελέσματα, που οδηγούν την εταιρεία σε αναβάθμιση των στόχων.
Όπως εξηγεί η γερμανική τράπεζα, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση +48% έναντι των προβλέψεων τους - αν και κυρίως χάρη σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Τα βασικά έσοδα ήταν επίσης ισχυρά, ενώ το κόστος και οι προβλέψεις φάνηκαν να παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, ο στόχος για το 2022 ετέθη στο +11.
Τα εποπτικά κεφάλαια CET1 FL ήταν επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο, παρά την πτώση του χαρτοφυλακίου των ομολόγων.
«Συνολικά, πιστεύουμε ότι αυτή η σειρά αποτελεσμάτων έδειξε θετικές τάσεις, θέτοντας την τράπεζα σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης της κερδοφορίας για το 2022, με το δείκτη των εποπτικών κεφαλαίων CET1 FL της τράπεζας να αυξάνεται στο 14% (13,6% DBe).
Δεδομένων των τριμηνιαίων επιδόσεων και των αυξημένων κερδών, ο δείκτης κεφαλαίων CET1 FL για το τέλος του 2022 αναμένεται τώρα να διαμορφωθεί σε 14,2% και η τράπεζα επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αρχίσει να καταβάλλει μερίσματα έναντι των κερδών του 2022», καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης