Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Όποιος θεωρεί πως το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο με ημίμετρα, τρέφει αυταπάτες - Αναγκαίο ένα νέο haircut με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα και η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ESM

Societe Generale: Όποιος θεωρεί πως το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο με ημίμετρα, τρέφει αυταπάτες - Αναγκαίο ένα νέο haircut με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα και η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ESM
"Ο χρόνος για την Ευρωζώνη τελειώνει" προειδοποιεί στην τελευταία 14σέλιδη έκθεσή της η Societe Generale, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο οίκος στην έκθεσή του με τίτλο "On our minds today - From funding to weak growth tail risks", όσο πιο σύντομα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών για την ικανότητά τους να προστατέψουν την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των χρεών, τόσο πιο απτά αποτελέσματα θα υπάρξουν στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης χρέους.
"Οι προκλήσεις αυξάνονται μέρα με την ημέρα και ο ένας κίνδυνος φέρνει τον άλλο...", τονίζουν χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές της Societe Generale.
Εστιάζοντας ο οίκος στο θέμα της ελληνικής κρίσης, σημειώνει πως το Eurogroup της περασμένης Τρίτης απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για ένα αποτελεσματικό τρίτο πακέτο διάσωσης. "Επικαλούμενοι οι Ευρωπαίοι την ανάγκη περαιτέρω τεχνικής εργασίας σε ορισμένα ζητήματα, μετέθεσαν για την επόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, σε νέο Eurogroup, τις όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα", σχολιάζει η Societe Generale και επισημαίνει: Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ πιέζει για άμεση και ρεαλιστική λύση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
"Χρειάζεται κάτι περισσότερο από... απλή φαντασία για να αντιληφθεί κανείς πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να μειωθεί στα επίπεδα του 120% του ΑΕΠ έως το 2020, χωρίς ένα νέο haircut στα ελληνικά ομόλογα που διακρατά ο επίσημος τομέας (OSI) ή χωρίς την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, του ESM", εξηγεί ο οίκος.
"Δεδομένης της συνεχιζόμενης βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, είναι βέβαιο πως είναι ανέφικτο το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο", προειδοποιεί η Societe Generale.
"Λογιστικά λάθη και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πορεία του ελληνικού χρέους, αλλά μεγάλος υπαίτιος για την κατάσταση της Ελλάδας είναι σίγουρα η βαθιά ύφεση", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο οίκος.
"Ηπιότεροι ρυθμοί εφαρμογής των μέτρων λιτότητας σε συνδυασμό με επιτάχυνση της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων αποτελούν το στοίχημα για την ανάκαμψη του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας", σημειώνει ο οίκος, αναφερόμενος στις ευρύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης