Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Longview Economics: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ και τα χρηματιστήρια δεν θα μείνουν αλώβητα

Longview Economics: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ και τα χρηματιστήρια δεν θα μείνουν αλώβητα
Την εκτίμηση ότι επίκειται ύφεση στις ΗΠΑ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Longview Economics
Σχετικά Άρθρα
Ύφεση διαβλέπει για τις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της Longview Economics, σχολιάζοντας τα τελευταία οικονομικά στοιχεία. Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για πόνο στην αγορά.
Ειδικότερα, ο Chris Watling εξέφρασε την εκτίμηση μια ύφεση είναι καθ' οδόν, επικαλούμενος αυτό που χαρακτήρισε ως «αρκετά επιτακτικούς» και «βάναυσα κακούς» πρόδρομους οικονομικούς δείκτες.
Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης LEI υποχώρησε κατά 1,2% τον Μάρτιο, διαμορφούμενος στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία η οικονομική αδυναμία θα μπορούσε σύντομα να ενταθεί και να εξαπλωθεί σε ολόκληρη της αμερικανική οικονομία.
Παράλληλα με αυτό το προειδοποιητικό σήμα, ο Watling δήλωσε ότι το τυπικό χρονοδιάγραμμα για μια ύφεση -μετά την αναστροφή της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων, που αναστράφηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022 και στη συνέχεια και πάλι τους επόμενους μήνες- ήταν περίπου ένα έτος περίπου.
«Κάθε φορά που το είχε αυτό στις ΗΠΑ, είχες ύφεση. Έτσι, νομίζω ότι έρχεται, είναι καθ' οδόν. Είναι απλώς θέμα χρόνου» δήλωσε ο Walting.
Ενώ πολλοί οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μια επικείμενη ύφεση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπέδειξε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εκπλαγεί από την πρόσφατη δύναμη της αμερικανικής αγοράς εργασίας και των καταναλωτικών δαπανών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στις 11 Απριλίου, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα παρουσιάσει ανάπτυξη 1,6% φέτος, από 1% που προέβλεπε για το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης