Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποβάθμιση προβλέψεων για Κίνα - Στο 5,4% η ανάπτυξη το 2023

Goldman Sachs: Υποβάθμιση προβλέψεων για Κίνα - Στο 5,4% η ανάπτυξη το 2023
Η τελευταία αναθεώρηση από την Goldman Sachs ακολουθεί τις UBS, Bank of America και JP Morgan
Σχετικά Άρθρα
H Goldman Sachs έγινε η τελευταία τράπεζα της Wall Street που υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χάνει το momentum μετά την άρση του lockdown.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs υποβάθμιση την πρόβλεψη της για την κινεζική ανάπτυξη στο 5,4% (από 6%), σημειώνοντας ότι η οικονομία θα υποστεί περαιτέρω αναταράξεις. Η ανάκαμψη από τα αυστηρά μέτρα του lockdown λόγω το κορωνοϊού συνεχίζει να απογοητεύει μέσω των αδύναμων οικονομικών στοιχείων, καθώς και των αυξανόμενων πιέσεων στον τομέα των ακινήτων της. Ενώ ο επενδυτικός οίκος βλέπει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κίνητρα, σημειώνει ότι τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να ξεπεραστούν τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει: το εξασθενημένο κλίμα.
«Με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την αγορά ακινήτων, τη διάχυτη απαισιοδοξία μεταξύ των καταναλωτών και των ιδιωτών επιχειρηματιών και τη μέτρια μόνο χαλάρωση της πολιτικής για να αντισταθμίσει εν μέρει τους ισχυρούς αντίθετους ανέμους της ανάπτυξης, μειώνουμε την πρόβλεψή μας για το πραγματικό ΑΕΠ του 2023», επισημαίνει η Goldman Sachs.
Η τελευταία αναθεώρηση από την Goldman Sachs ακολουθεί τις UBS, Bank of America και JP Morgan που έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για το ΑΕΠ της Κίνας για το σύνολο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης