Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η μοναδική ελπίδα των επενδυτών - Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια πριν το 2024

Deutsche Bank: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η μοναδική ελπίδα των επενδυτών - Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια πριν το 2024
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Deutsche Bank εκτιμά ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος και η Fed μειώνει επιτόκια με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμένουν οι αγορές
Σχετικά Άρθρα
Ο εντοπισμός της επόμενης επενδυτικής ευκαιρίας θα είναι πιθανότατα η μόνη πραγματική ελπίδα των επενδυτών για τη δημιουργία θετικών αποδόσεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της Deutsche Bank.
Ειδικότερα, Christian Nolting εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες ανατρεπτικές τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν όλο και περισσότερο, με άλλες μετοχές να δυσκολεύονται λόγο του επίμονου πληθωρισμού και της διατήρησης των επιτοκίων της Fed σε υψηλά επίπεδα.
«Πολύ σημαντικό, πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μέλλον των αγορών», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Bloomberg και τόνισε ότι «οι μακροοικονομικές προοπτικές μας για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια δεν είναι οι καλύτερες».
Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες στις αγορές το 2023, με μετοχές όπως η Nvidia να σημειώνουν τριψήφια κέρδη χάρη στην έκρηξη του ενδιαφέροντος.
Η υπεραπόδοση του τομέα «δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσε ο Nolting.
«(Η τεχνητή νοημοσύνη) υπήρχε και πριν στα αυτοκίνητα και τις μηχανές, αλλά νομίζω ότι έγινε πραγματικά απτή στις αρχές του έτους» υποστήριξε ο ίδιος.
Το ιλιγγιώδες ράλι των μετοχών -με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει 14% και τον Nasdaq να εκτοξεύεται 31% από την αρχή του έτους- ήρθε παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες σχετικά με την άνοδο των τιμών και τις επιπτώσεις των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.
Ο Nolting πιστεύει ότι οι μετοχές είναι έτοιμες για ένα πολύ πιο υποτονικό β' εξάμηνο του έτους λόγω αυτών των παραγόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης