Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βλέπει συνέχιση του ράλι του Μυτιληναίου η Morgan Stanley - Στα 45 ευρώ η τιμή στόχος, στα 60 ευρώ... ιδανικά

Βλέπει συνέχιση του ράλι του Μυτιληναίου η Morgan Stanley - Στα 45 ευρώ η τιμή στόχος, στα 60 ευρώ... ιδανικά
Στο θετικό σενάριο, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή του Μυτιληναίου θα μπορούσε να φτάσει τα 60 ευρώ
Στα 45 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley, ήτοι περιθώριο ανόδου 26% από τα τρέχοντα επίπεδα, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά».
Στο θετικό σενάριο, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή του Μυτιληναίου θα μπορούσε να φτάσει τα 60 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η μετοχή του Μυτιληναίου έφτασε σε ιστορικά υψηλά την 1η Αυγούστου στα 37,98 ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους η απόδοση ξεπερνά το 75%.

Μοναδική επενδυτική επιλογή

Κατά την Morgan Stanley, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή στον τομέα της, καθώς προσφέρει έναν συνδυασμό πλεονεκτημάτων των ενεργειακών και μεταλλευτικών εταιρειών.
Η συνέργεια μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων είναι που της επιτρέπει όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον αλλά να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley ανεβάζει την πρόβλεψή της για την κερδοφορία του 2023 σε πάνω από 1 δισ.
Τα EBITDA αναμένονται στα 1,033 εκατ. (από 968 εκατ. προηγουμένως), και πέριξ των 1,150 εκατ. το 2024 και 2025.

1_327.JPG
Η μετοχή του Μυτιληναίου θα φθάσει στα 42 ευρώ

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Bankingnews.gr είχε πρώτο αναφέρει ότι ο Μυτιληναίος θα φτάσει στα 35 ευρώ, όπερ και επαληθεύτηκε, από τα 19 ευρώ σχεδόν όταν διέθετε την μισή κεφαλαιοποίηση από τα 5,1 δισεκ. στα οποία έχει ήδη φθάσει…
Οι προβλέψεις του bankingnews δεν έλαβαν και δεν λαμβάνουν υπόψη τόσο την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς αλλά τα ειδικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.
Ο στόχος πλέον είναι τα 42 ευρώ που ισοδυναμούν με 6 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία και σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές αντιστοιχούν σε απόδοση 17%...
Αξίζει να επισημανθεί με προσοχή ότι ο στόχος των 42 ευρώ δεν είναι σε 12μηνη βάση αλλά εντός ολίγων μηνών… κατά την περίοδο της επενδυτικής βαθμίδας ο Μυτιληναίος θα έχει ξεπεράσει τα 42 ευρώ.
Τα 42 ευρώ αναλογούν σε αποτίμηση 6 δισεκ. ευρώ τα οποία αντικατοπτρίζουν πιο δίκαιες αξίες λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις κερδών για το 2023 και 2024 αλλά και τα EΒΙTDA αλλά και την σύνθεση της δομής του ισολογισμού του Μυτιληναίου.
Εάν «αμερικανοποιούσαμε» τα μοντέλα ανάλυσης της μετοχής του Μυτιληναίου δηλαδή εάν ο Μυτιληναίος άξιζε όσο οι ομοειδείς εταιρίες στις ΗΠΑ… τότε η μετοχή του Μυτιληναίου θα πρέπει να φθάσει στα 55 ευρώ ή 142,89 εκατ μετοχές Χ 55 ευρώ = 7,8 δισεκ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία.
Με νέες εξαγορές στο χώρο της ενέργειας, με πιθανότητα να αποκτήσει στρατηγικό ρόλο στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα στην Κρήτη, με το Αλουμίνιο να διαμορφώνει μια νέα τάση και λόγω Ρωσίας… ο Μυτιληναίος αρχικά θα πιάσει το τεχνικό σημείο αντίστασης των 38 ευρώ για να φθάσει στον στόχο των 42 ευρώ εντός 3 μηνών υπολογίζουμε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης