Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ράλι» στην Tesla με χείρα βοηθείας από Morgan Stanley

«Ράλι» στην Tesla με χείρα βοηθείας από Morgan Stanley
Πατάει γκάζι η μετοχή της Tesla
Σχετικά Άρθρα
«Γκάζια» πατάει σήμερα 11/9 η μετοχή της Tesla στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, με την άνοδο να φθάνει νωρίτερα ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό.
Στις 20:30, το «ράλι» της μετοχής διαμορφώνεται σε 9,4%, απόρροια της εκτίμησης από πλευράς Morgan Stanley, η οποία αναφέρει πως ο υπερ-υπολογιστής Dojo της Tesla ενδέχεται να προσθέσει έως και 500 δισεκ. δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του Elon Musk.
Όπως σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ο Dojo μπορεί να ανοίξει «νέες αγορές», όπως έκανε η AWS για την Amazon.com Inc.
Ο υπερυπολογιστής, που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μπορεί να φέρει την Tesla σε «συγκριτικό πλεονέκτημα» σε μια αγορά δυνητικής αξίας 10 τρισεκ. δολαρίων και θα μπορούσε να καταστήσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες τον οδηγό της Tesla για την απόκτηση μεγαλύτερης αξίας από εδώ και στο εξής.
Η επόμενη έκδοση του πλήρους συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και η ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας στις αρχές του 2024 θα βρεθούν στο επίκεντρο, πρόσθεσε η τράπεζα.
Ως εκ τούτου, η Morgan Stanley αναβάθμισε τη μετοχή σε overweight από equal-weight, αυξάνοντας την τιμή-στόχο 12 μηνών σε 400 δολάρια από 250 δολάρια (409,7 δολάρια το ρεκόρ).
Υπενθυμίζεται πως η Tesla κατέγραψε κέρδη 2,7 δισεκ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2023.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα «άγγιξαν» 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Tesla ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη τριμήνου, χάρη στις αυξήσεις τιμών και στις μεγαλύτερες πωλήσεις, που αντιστάθμισαν τις προκλήσεις παραγωγής.
Η εταιρεία Tesla ανέφερε 466.140 παραδόσεις οχημάτων (πωλήσεις +47%) για το δεύτερο τρίμηνο ενώ υποστήριξε ότι είχε παραγάγει 479.700 ηλεκτρικά οχήματα.
Αντίστοιχα, τα λειτουργικά περιθώρια διαμορφώθηκαν στο 9,6%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων.
Το συνολικό μεικτό περιθώριο ανήλθε στο 18,2%, επίσης χαμηλό για την ίδια περίοδο.
Το κόστος έρευνας και ανάπτυξης της Tesla ανήλθε στα 943 εκατ. δολάρια (από 771 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο).
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-11_202946.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης