Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley, Deutsche Bank δίνουν το σήμα για μεγάλη κρίση - Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas και η ακραία αβεβαιότητα

Morgan Stanley, Deutsche Bank δίνουν το σήμα για μεγάλη κρίση - Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas και η ακραία αβεβαιότητα
Τα σχόλια έρχονται καθώς η εξελισσόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας προσθέτει αβεβαιότητα στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
Σχετικά Άρθρα

H επόμενη κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα μπορεί να προέλθει από την αυξανόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς ακραία γεγονότα θα μπορούσαν να δοκιμάσουν την ανθεκτικότητα της αγοράς, προειδοποιούν κορυφαίοι τραπεζίτες του πλανήτη.

Morgan Stanley

Το έναυσμα για την επόμενη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είναι πιθανό να προέλθει από τον γεωπολιτικό ή πολιτικό χώρο, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley James Gorman, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Gorman ήταν μεταξύ περισσότερων από δώδεκα κορυφαίων στελεχών διεθνών εταιρειών που μίλησαν στην επενδυτική σύνοδο κορυφής Global Financial Leaders που διοργάνωσε η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ.
"Οι προκλήσεις για τη δημοκρατία σε ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά εμφανείς", δήλωσε ο Gorman χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Deutsche Bank

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Kristian Sewing, δήλωσε ότι οι αγορές ήταν σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές απέναντι στα παγκόσμια γεγονότα, αλλά κάθε ηρεμία ήταν ευάλωτη στον κίνδυνο νέων γεγονότων.
"Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι μια ακόμη γεωπολιτική κλιμάκωση - και αυτό μπορεί να συμβεί αρκετά γρήγορα - και οι αγορές σε κάποια στιγμή στην πραγματικότητα εγκαταλείψουν την ηρεμία και τότε θα έχουμε ένα γεγονός στην αγορά", δήλωσε ο Sewing.

Πόλεμος Ισραήλ – Γάζας

Τα σχόλια έρχονται καθώς η εξελισσόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας προσθέτει αβεβαιότητα στις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ενώ ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας παρατείνεται και η ένταση Κίνας-ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις προσπάθειες να έρθουν πιο κοντά οι ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων.

Ανησυχία για τις μικρές τράπεζες

Οι επικεφαλής των τραπεζών εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για την εντατικοποίηση των ρυθμίσεων σε ορισμένες δικαιοδοσίες, η οποία παρεμποδίζει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και προσθέτει πίεση στις μικρότερες τράπεζες.
"Σίγουρα πιστεύω ότι οι κινήσεις ορισμένων ρυθμιστικών αρχών αυτή τη στιγμή που προσπαθούν να μιλήσουν για το κεφάλαιο είναι λανθασμένες. Θα έπρεπε να επικεντρωθούν σε άλλα ζητήματα", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου UBS, Colm Kelleher, χωρίς να προσδιορίσει τις ρυθμιστικές αρχές.
Στις ΗΠΑ, η τραπεζική ρυθμιστική αρχή έχει προτείνει αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες για τους μεγάλους δανειστές, μετά τα τρεξίματα σε μικρότερες τράπεζες νωρίτερα φέτος, ενώ ο κλάδος έχει υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου.
Ο Kelleher σχολίασε επίσης τη συγχώνευση της τράπεζάς του με την ταλαιπωρημένη αντίπαλο Credit Suisse νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι η UBS δεν ήθελε τη συγχώνευση και ότι μεγάλοι επενδυτές πίεσαν για τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης