Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley, Goldman Sachs διαφωνούν για τη Fed – Πότε θα μειωθούν τα επιτόκια

Morgan Stanley, Goldman Sachs διαφωνούν για τη Fed – Πότε θα μειωθούν τα επιτόκια
H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024
Σχετικά Άρθρα

Oι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν ότι η Fed θα προβεί σε σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων κατά τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί, την ώρα που οι αναλυτές της Goldman Sachs Group αναμένουν λιγότερες μειώσεις πολύ αργότερα.

Morgan Stanley: Επιτόκιο 2,375% στο τέλος του 2025

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024, στη συνέχεια και πάλι τον Σεπτέμβριο και σε κάθε συνεδρίαση από το τέταρτο τρίμηνο και έπειτα, κάθε φορά κατά 25 μονάδες βάσης, ανέφεραν οι ερευνητές της Morgan Stanley, με το επιτόκιο πολιτικής στο 2,375% μέχρι το τέλος του 2025.

Goldman Sachs: Επιτόκια 3,5% - 3,75%

Από την άλλη, η Goldman Sachs βλέπει την πρώτη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ακολουθούμενη από μία μείωση ανά τρίμηνο μέχρι τα μέσα του 2026 – συνολικά 175 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται σε ένα εύρος στόχου 3,5%-3,75%.
Οι προβλέψεις της Goldman Sachs είναι πιο κοντά στις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας. Οι προβλέψεις της Fed από τον Σεπτέμβριο δείχνουν δύο μειώσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και το επιτόκιο πολιτικής να κλείνει το 2025 στο 3,9%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις. Οι διοικητές της Fed και οι πρόεδροι των περιφερειακών τραπεζών θα επικαιροποιήσουν τις προβλέψεις τους στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
Η ομάδα της Morgan Stanley βλέπει μια ασθενέστερη οικονομία που δικαιολογεί ένα μεγαλύτερο μέγεθος χαλάρωσης, χωρίς όμως ύφεση. Αναμένουν ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο 4,3% το 2025, έναντι της εκτίμησης της Fed για 4,1%. Η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα είναι επίσης πιο αργοί από ό,τι προβλέπουν οι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης