Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nvidia: Έγινε και με τη βούλα η πιο δημοφιλής μετοχή του 2024, με πακέτα 30 δισ. δολαρίων τη μέρα

Nvidia: Έγινε και με τη βούλα η πιο δημοφιλής μετοχή του 2024, με πακέτα 30 δισ. δολαρίων τη μέρα
Εκθρόνισε την Tesla
Σχετικά Άρθρα
Μετοχές της Nvidia αξίας περίπου 30 δισεκ. δολαρίων αλλάζουν χέρια καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες 30 συνεδριάσεις, ξεπερνώντας εκκωφαντικά το ρεκόρ που κατείχε μέχρι στιγμής για το έτος η Tesla -με 22 δισεκ. δολάρια.
Αφορμή στάθηκε η ξέφρενη πορεία της εταιρείας και οι προβλέψεις που θέλουν τη μετοχή σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, εντός του 2024.
Βέβαια, η υπερμεγέθης έκθεση της Nvidia στις καθημερινές συναλλαγές μετοχών θα μπορούσε να αφήσει τους επενδυτές πιο ευάλωτους, εάν η αύξηση των εσόδων της δημοφιλούς εταιρείας αποτύχει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες.
Στις 16/2, δύο μόλις ημέρες αφότου ξεπέρασε την Amazon στον πίνακα της Wall Street, η Nvidia «έφαγε» ενδο-συνεδριακά την κολοσσιαία μητρική της Google, την Alphabet κι έγινε η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία αυτή τη στιγμή στη Wall Street.
Βέβαια, έπειτα υποχώρησε και πάλι στην τέταρτη θέση, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται πλέον σε 1,7 τρισεκ. δολάρια.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 220%!

Πολλοί έχουν μιλήσει για «φούσκα».
Άλλοι τόσοι κάνουν λόγο για «ευκαιρία» και μία ηγέτιδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Μέχρι να δούμε ποιος έχει δίκιο, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Nvidia ίπταται και «απειλεί» πλέον ευθαρσώς τους τρεις γίγαντες της Wall Street.
Επόμενος «στόχος» είναι η εκθρόνιση των Apple, Microsoft. Θα χρειαστεί βέβαια να προσπαθήσει πολύ, καθώς αμφότερες έχουν κεφαλαιοποίηση γύρω από τα 3 τρισεκ. δολάρια!

Αύριο 21/2 η εταιρεία θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο 2023.
Το γ' τρίμηνο του 2023, η Nvidia κατέγραψε ασύλληπτη άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη, σπάζοντας εκ νέου κάθε ρεκόρ και καταγράφοντας... τετραψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις σε κέρδη και έσοδα. Συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 9,24 δισεκ. δολάρια, ποσό κατά 49% αυξημένο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και +1.259% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα έσοδα της πολύ δημοφιλούς τεχνολογικής εταιρείας για το ίδιο χρονικό διάστημα, εκτοξεύθηκαν σε 18,12 δισεκ. δολάρια, στο +34% και +206% σε τριμηνιαία και ετήσια σύγκριση, αντίστοιχα.
«Η ισχυρή ανάπτυξή μας αντανακλά την ευρεία βιομηχανική μετάβαση στην επιτάχυνση της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
Η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης