Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Πουλήστε ιταλικά ομόλογα και αγοράστε ισπανικά - Ασταθής θα είναι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας - Δύσκολα θα εφαρμόσει τους όρους διάσωσης της ΕΚΤ

Societe Generale: Πουλήστε ιταλικά ομόλογα και αγοράστε ισπανικά - Ασταθής θα είναι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας - Δύσκολα θα εφαρμόσει τους όρους διάσωσης της ΕΚΤ
Αναμένουμε να δημιουργηθεί ένας ασταθής κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία, ο οποίος θα έχει οριστικοποιηθεί έως τον Απρίλιο.
Αυτό αναφέρει σε νέα έκθεση της η γαλλική Societe Generale, η οποία επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να πουλήσουν ιταλικά ομόλογα και να αγοράσουν ισπανικά.
Σύμφωνα με τη Societe Generale, ένας ασταθής κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα μπορεί να λάβει τα δύσκολα μέτρα που απαιτούνται για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της οικονομίας.
Εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή τότε δεν αποκλείεται να δούμε υποβαθμίσεις της χώρας, εκτιμά η Societe Generale, θεωρώντας ότι μέσα σ' αυτό το πλαίσιο τα ιταλικά ομόλογα θα βρεθούν κάτω από φοβερές πιέσεις.
Ένα από τα βασικότερα μηνύματα που θα πρέπει να λάβουν οι Ευρωπαίοι από το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν θέλουν πολιτικούς που καθοδηγούνται από τις Βρυξέλλες ή από άλλες ισχυρότερες χώρες. Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι δύσκολο η Ιταλία να κάνει χρήση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΟΜΤ, το οποίο απαιτεί όρους λιτότητας. Αυτοί απορρίφθηκαν, αναφέρει η Societe Generale, εκτιμώντας ότι η Ισπανία είναι πιο εύκολο να τηρήσει τις όποιες υποσχέσεις απορρέουν από τους όρους διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης