Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τέσσερις κορυφαίοι αναλυτές βλέπουν πτώση του ευρώ στο 1,25 δολ. το επόμενο 6μηνο και στο 1,20 δολ. το επόμενο 12μηνο - Η Goldman Sachs όμως βλέπει το ευρώ στο 1,40 δολ.

Τέσσερις κορυφαίοι αναλυτές βλέπουν πτώση του ευρώ στο 1,25 δολ. το επόμενο 6μηνο και στο 1,20 δολ. το επόμενο 12μηνο - Η Goldman Sachs όμως βλέπει το ευρώ στο 1,40 δολ.
Σε επι τα χείρω αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων τους για την πορεία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος προχωρούν ο ένας μετά τον άλλο οι επενδυτικοί οίκοι τις εκτιμήσεις τους, υπό το βάρος των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Η Barclays Capital αναμένει ότι το ευρώ θα διαπραγματεύεται στα 1,25 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος σε έξι μήνες, και όχι στα 1,32 δολ. που εκτιμούσε πριν από έξι μήνες. Παράλληλα, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον ορίζοντα του 12μήνου στα 1,20 από 1,35 δολάρια προηγουμένως.
Η Credit Suisse ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ορίζοντα τριμήνου. Ειδικότερα εκτιμά ότι σε τρεις μήνες το ευρώ θα έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,25 δολ, έναντι πρότερης πρόβλεψής της για διαμόρφωσή του στα 1,38 δολάρια.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε μείωση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου προχώρησε πριν από λίγες ημέρες και η JP Morgan. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, το ευρώ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,30 δολ μέχρι την άνοιξη του 2012. Υπενθυμίζεται ότι πρότερη εκτίμησή της έκανε λόγο για διαμόρφωση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου στο 1,38 έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Αντίστοιχα, ο οίκος τώρα βλέπει στο 1,38 την ισοτιμία στα τέλη του έτους.
Στον αντίποδα, να παραμείνουν long στο ευρώ έναντι του δολαρίου, με στόχο το 1,40, σύστηνε πρόσφατα στους επενδυτές η Goldman Sachs.
Από την πλευρά της, η UBS αναμένει να συνεχιστεί η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα τόσο στην ευρωζώνη όσο και στο ίδιο το ευρώ, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να αναμένεται να υποαποδώσει σε σχέση με το δολάριο.
Η UBS συστήσει πώληση για το ευρώ, ενώ αναμένει στερλίνα και δολάρια να καταγράψουν σημαντικό ράλι το 2012. Το επόμενο εξάμηνο βλέπει το ευρώ στο 1,25 δολ, ενώ σε βάθος 12μηνου το βλέπει στο 1,20 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης