Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου δεν "τρομάζει" τον πρόεδρο της FED

tags :
Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου δεν
Η αύξηση του πληθωρισμού από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου θα είναι μέτρια και προσωρινή, έσπευσε να καθησυχάσει ο πρόεδρος της FED, Βen Bernanke, μιλώντας στην επιτροπή για τις τράπεζες της Γερουσίας.
Η πρόσφατη αύξηση της τιμής των εμπορευμάτων θα μπορούσε, στη χειρότερη περίπτωση, να οδηγήσει σε σχετικά μικρή αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές.
Ο Βernanke προσπαθεί να διώξει τον φόβο από τους επενδυτές, καθώς πιστεύει ότι αν τέτοιου είδους ανησυχίες εξαπλωθούν στις αγορές θα προκαλέσουν ένας είδος «προφητείας» και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε υψηλότερο πληθωρισμό. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «η Fed είναι παρούσα, ώστε να τιθασευτούν οι ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις πάνω στην αμερικανική οικονομία".
Σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ο τραπεζίτης σημείωσε ότι "η ανάκαμψή μας δεν είναι, ακόμα, πραγματικά εδραιωμένη. Εφόσον δεν παρακολουθούμε μία παρατεταμένη περίοδο μεγάλου αριθμού προσλήψεων, δεν θα μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι η ανάκαμψη είναι πραγματικά εδραιωμένη".
"Θα χρειαστούν κάποια χρόνια, ακόμα, για να επουλώσουμε το τραύμα από τα 8,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, που χάθηκαν στις ΗΠΑ από την οικονομική κρίση", υπογράμμισε ο πρόεδρος της FED.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης