Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκουαδόρ - Απελαύνει στρατιωτικούς υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας

Εκουαδόρ - Απελαύνει στρατιωτικούς υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας
Τους έδωσε διορία μέχρι το τέλος του μήνα να αποχωρήσουν από τη χώρα
Την απέλαση των 20 στρατιωτικών υπαλλήλων του αμυντικού τμήματος της αμερικανικής πρεσβείας διέταξε η κυβέρνηση του Εκουαδόρ, δίνοντάς τους μάλιστα διορία για την αποχώρησή τους μέχρι το τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι ήδη από τον Ιανουάριο ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, είχε διαμαρτυρηθεί δημοσίως για την υπάρξη τόσο πολλών στρατιωτικών αξιωματούχων, ισχυριζόμενος ότι ανέρχονταν σε 50, οι οποίοι όπως σημείωνε «έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς».
Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι θα διέταζε ορισμένους από αυτούς να αποχωρήσουν από τη χώρα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Εκουαδόρ, οι στρατιωτικοί υπάλληλοι ανέρχονται σε 20 και συμπλήρωσε ότι πέρυσι, η Ουάσιγκτον παρείχε 7 εκατ. δολάρια ως βοήθεια σε θέματα ασφάλειας στο Εκουαδόρ, συμπεριλαμβανομένης τεχνικής εκπαίδευσης για συνεργασία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, ανθρώπων, αλλά και της τρομοκρατίας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ και Εκουαδόρ χρονολογείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες και ότι «όλες οι ενέργειες στις οποίες έχουμε προχωρήσει, είχαν την απόλυτη έγκριση των ομολόγων του Εκουαδόρ».
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες, πριν ακόμη το άσυλο που παρείχε το Εκουαδόρ στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο πρόεδρος της χώρας είχε προχωρήσει προηγουμένως στην απέλαση τριών αμερικανών διπλωματών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης