Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το ΔΝΤ και οι ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε και Σαπέν, προειδοποιούν για «φούσκες» στις αγορές ακινήτων - Να προσέξουν οι κεντρικές τράπεζες

Μετά το ΔΝΤ και οι ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε και Σαπέν, προειδοποιούν για «φούσκες» στις αγορές ακινήτων - Να προσέξουν οι κεντρικές τράπεζες
Την ανησυχία τους για τον κίνδυνο «φούσκας» στις αγορές ακινήτων, εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας
Μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο «φούσκας» στις αγορές ακινήτων, ήρθε η σειρά των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Μισέλ Σαπέν, να εκφράσουν την ανησυχία τους.
Σε κοινή τους συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt που θα δημοσιευθεί την Τρίτη, οι δύο υπουργοί Οικονομικών, προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο «φούσκας» στις αγορές ακινήτων, αλλά και στις αγορές των assets γενικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σόιμπλε και Σαπέν εφιστούν την προσοχή στις κεντρικές τράπεζες, όσον αφορά τις στρεβλώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει η νομισματική πολιτική στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, ώστε να αποφύγουν μελλοντικές «φούσκες».
Πρόσφατα το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι τιμές των κατοικιών σε πολλές χώρες κινούνται αρκετά πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο.
Σύμφωνα με τον νέο διεθνή δείκτη τιμών κατοικιών του ΔΝΤ, οι τιμές κατοικιών έχουν αυξηθεί 3,1% σε σχέση με πέρσι και ότι οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν ταχύτερα στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης