Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Στις 896 εκατ. στερλίνες τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου του 2014

RBS: Στις 896 εκατ. στερλίνες τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου του 2014
Υποχώρησαν στις 4,4 δισ. στερλίνες τα έσοδα της τράπεζας  
Στις 896 εκατ. στερλίνες ανήλθαν τα κέρδη της Royal Bank of Scotland, το γ’ τρίμηνο του 2014, έναντι ζημίας 828 εκατ. στερλινών, την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Τα έσοδα της κατά 80% κρατικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου διαμορφώθηκαν 4,4 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις 4,9 δισ. στερλίνες ένα χρόνο πριν.
Παρά την πτώση των εσόδων, τα κέρδη της εταιρείας έλαβαν ώθηση από την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας και τις απομειώσεις που προέκυψαν στα κόστη.
Ωστόσο, σημειώνεται πως η τράπεζα έχει ήδη αφαιρέσει το ποσό των 400 εκατ. στερλινών, το οποίο είναι έτοιμη να διαθέσει σε περίπτωση που της επιβληθούν πρόστιμα για μια έρευνα σχετικά με την χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Αντιθέτως, η τράπεζα ανακοίνωσε την συνάθροιση ενός κονδυλίου 801 εκατ. στερλινών στα κέρδη, κονδυλίου που προοριζόταν για την κάλυψη επισφαλών δανείων.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία δείχνουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης και η τάση των απομειώσεων είναι σαφώς καλύτερη από ότι αναμέναμε», ανέφερε ο CEO, Ross McEwan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης