Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη η εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της Fed, Β. Βernanke - «Iσχυρά τα πολιτικά εμπόδια»

Δύσκολη η εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της Fed, Β. Βernanke - «Iσχυρά τα πολιτικά εμπόδια»
«Η ΕΚΤ αντιμετωπίζει πρώτον και κύριον, σημαντικά πολιτικά εμπόδια στην εφαρμογή του QE»
Αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης α λα Fed στην Ευρωζώνη διαπιστώνει ο τέως επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Ben Barnanke.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, ο B. Bernanke εκτιμά πως η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στην προσπάθειά της να εφαρμόσει την αμερικανικού τύπου νομισματική χαλάρωση.
«Η ΕΚΤ αντιμετωπίζει πρώτον και κύριον, σημαντικά πολιτικά εμπόδια στην εφαρμογή του QE» επισημαίνει παράλληλα.
«Τα εμπόδια φυσικά, δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική οικονομία. Όμως, τα νομικά και πολιτικά εμπόδια καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα του οίκου του, ο B. Bernanke υπεραμύνεται των επιλογών του ως επικεφαλής της Fed.
Ας σημειωθεί πως αρκετοί αναλυτές είχαν κατηγορήσει τον B. Bernanke πως η αύξηση του ισολογισμού της Fed στα 4,5 τρισ. δολάρια θα πυροδοτούσε ένα ισχυρό κύμα πληθωρισμού.
«Ουδέποτε υπήρχε ο κίνδυνος του πληθωρισμού. Η οικονομία βρισκόταν σε μεγάλη αναταραχή. Αυτό που μας απασχολούσε ήταν ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού και όχι του πληθωρισμού» αντιτείνει.
«Τέσσερα χρόνια μετά δεν υπάρχει κανένα σημάδι πληθωρισμού» συμπληρώνει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης