Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ιστoρική συμφωνία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ιστoρική συμφωνία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας
Στόχος να περιοριστεί δραστικά η χρήση μέχρι το 2025
Ιστορική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των 28 χωρών μελών της ΕΕ για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας μιας χρήσεως που ευθύνεται για σημαντική μόλυνση των εδαφών και των υδάτινων επιφανειών.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στόχος είναι ο δραστικός περιορισμός της χρήσης της πλαστικής σακούλας μέχρι το 2025.
Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως, ενώ το 2025 η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε... 178 σακούλες ανά κάτοικο το χρόνο.
Ωστόσο η οδηγία δε διευκρινίζει τί θα γίνει με τις βιοδιασπώμενες σακούλες μιας χρήσεως που έχουν υιοθετήσει πολλά πολυκαταστήματα και super markets, αν και η τάση φαίνεται να είναι η επιβολή χρέωσης και αυτού του τύπου των σακούλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης